Torild Gjesvik 2018. Fotograf Knud Knudsen. Veien, reisen, landskapet
PDF

Hvordan referere

Reme, E. (2020). Torild Gjesvik 2018. Fotograf Knud Knudsen. Veien, reisen, landskapet. Tidsskrift for Kulturforskning, (1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/1815

Sammendrag

Fotograf Knud Knudsen. Veien, reisen, landskapet, er en er spennende og fascinerende bok som er vanskelig å legge fra seg før siste side er lest. Det skyldes tema og det rike billed­materialet. Gjennom bokens 269 sider er det gjort plass til drøyt 160 bilder; de fleste er selvfølgelig Knud Knudsens egne fotografier. Dette er en bok som skiller seg fra de tidligere vakre presentasjonene av Knudsens bilder,  henholdsvis bøkene Det norske landskap (Digranes, Greve, Reiakvam 1988) og Knud Knudsens album (Dreyer, Eriksen 2015). Dette er praktverk som på ulike måter viser en bredde av Knudsens produksjon. Gjesvik har vært langt mer selektiv og valgt fotografier der motivene i hovedsak er knyttet til veier som slynger seg inn i bratt norsk fjellnatur. Når permene lukkes er det bilder av fjell, stein, stup og buktende veier som har festet seg på netthinnen.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.