Sammendrag
Fagene kulturhistorie og kulturvitenskap har mange empiriske felt, og tidsskriftet tiltrekker seg også forfattere fra nærliggende fag. Dette nummeret har artikkler om fremstillinger av kinesisk kultur og om kulturen i kulturpolitikken.Rune Svarveruds artikkel "Norsk kollektivt minne om Kina. William Coucheron-Aamots rolle som folkeformidler av kinesisk kultur" har som fokus å forstå opprinnelsen til vår moderne kollektive erindring om Kina. Marineløytnanten William Coucheron-Aamot, som levde fra 1868 til 1948, og hans mange foredrag om Kina i Norge og Skandinavia for øvrig, ses i sammenheng med misjonærers fremstillinger av det store landet.
Den andre artikkelen, forfattet av Håkon Larsen, har tittelen "Kulturbegrepets historie i den nye kulturpolitikken". Artikkelen tar for seg ulike måter begrepene kultur og kulturpolitikk er brukt på i kulturmeldingene som angår perioden fra 1973 til 2014, og hvordan dette har gitt seg utslag i den kulturpolitiske legitimeringsretorikken i de nevnte kulturmeldingene.
Nummeret avrundes med to bokmeldinger.
Med dette nummeret vil redaksjonen i Bergen takke for seg etter seks år ved roret! Vi ønsker påtroppende redaktør, Bjarne Rogan, lykke til med det videre arbeidet!
På vegne av redaksjonen i Bergen,
Tove Ingebjørg Fjell
avtroppende redaktør
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.