Line Esborg 2008. Det norske nei til EU: En studie av motstand som kulturell praksis
PDF

Hvordan referere

Blehr, B. (2008). Line Esborg 2008. Det norske nei til EU: En studie av motstand som kulturell praksis. Tidsskrift for Kulturforskning, 7(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/565

Sammendrag

Line Esborgs avhandling i kulturhistorie, Det norske nei til EU, er en studie av motstanden mot norsk EU-medlemskap slik den ble artikulert og praktisert av den størs­te motstandsorganisasjonen i landet, Nei til EU (NTEU). Forfatterens ambisjon er å vise hva motstanden dreiet seg om for aktivistene selv - hvordan de oppfattet saken, hva de mente sto på spill, hvordan de forsto sitt eget neistandpunkt - og hvordan motstanden ble praktisert. Dette fokus på meningssammenhenger, aktørsforståelser og hverdagslig praksis står i klar kontrast til den tidligere forskningen om EU-saken i Norge, som er blitt bedrevet hovedsakelig av statsvitere, sosiologer og medievitere. Esborg gjør effektivt og ryddig rede for denne forskningen og viser klart hvordan arbeidet hennes supplerer den med tidligere uprøvde spørsmål og fokuseringer.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.