Jeff Werner 2008. Medelvägens estetik. Sverigebilder i USA
PDF

Hvordan referere

Lien, S. (2010). Jeff Werner 2008. Medelvägens estetik. Sverigebilder i USA. Tidsskrift for Kulturforskning, 9(3). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/528

Sammendrag

For noen år siden hadde min eldste datter sommerjobb som omviser i Gamle Bergen - et bymuseum som framviser et utsnitt av lokal trearkitektur og tilhørende interiører fra slutten av 1700-tallet og fram til omkring 1930-tallet. Museet har årlig et jevnt tilsig av turister av ulike nasjonaliteter, deriblant mange amerikanere. Og det er som regel dem som står for de mest naive turistblødmene. Fjorårets mest oppsiktsvekkende kom fra en ung amerikaner som etter å ha vandret gjennom de nevnte severdigheter, presterte å stille guiden følgende spørsmål: "But where do you keep your vikings? Are they in a reservation?"
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.