Redaksjonelt
PDF

Hvordan referere

Lyngø, I. J. (2003). Redaksjonelt. Tidsskrift for Kulturforskning, 2(3). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/401

Sammendrag

I dette åpne nummeret av Tidsskrift for kulturforskning har vi gleden av å presentere for leserne tre nyutklekkede doktorander, fra ulike forskningsmiljøer og med god geografisk spredning.
Simon Ekström åpner nummeret med en artikkel om voldtektssaker fra 1940- og 50-tallets Stockholm. Med  fortelling som et av nøkkelbegrepene, analyserer Ekström hvordan troverdighet forhandles frem gjennom partenes fortellinger omkring hendelsen.  Stockholmspolitiets nedtegnelser fra rettssakene utgjør forfatterens kildemateriale.
Jon Guttu drøfter i sin artikkel ulike syn på eneboligen som boform. Han tar for seg fagfolks holdninger kontra folks sterke ønske om å bo i enebolig. Temaet genererer blant annet spørsmål om hva som er det "gode liv" og hvem som skal bestemme hva det innebærer.  Forfatterens kildegrunnlag er faglitteratur og forskningsresultater fra de siste 30 årene.
I den siste artikkelen beskriver Eva-Marie Tveit dagens reisende ungdom, backpackere, og hvordan de oppfatter sitt eget  reiseprosjekt  som skarpt skilt fra Syden-turistenes reise. Den er skrevet ut fra et kildemateriale fra eget feltarbeid med deltagende observasjon og intervjuer.
Avslutningsvis finner du to bokmeldinger som på hver sin måte er knyttet til drakt­historien.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.