Redaksjonelt
PDF

Hvordan referere

Lyngø, I. J. (2003). Redaksjonelt. Tidsskrift for Kulturforskning, 2(4). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/395

Sammendrag

I dette nummeret av Tidsskrift for kulturforskning har redaksjonen gleden av å introdusere leserne for et klassisk kulturhistorisk tema, nemlig følelsenes historie. På mange måter kan man si at dette emnet har stått på den kulturhistoriske dags­orden så lenge man har snakket om kulturhistorie som en særlig måte å skrive historie på. Men hvordan gripe denne dimensjonen ved menneskets liv og historie? Det er nesten like problematisk og uregjerlig som følelsene selv. En vei er å gå språklig til verks slik Ellen Krefting gjør i artikkelen "Følsomhet og opplysning. Omkring sensibilitetsbegrepet i Encyklopedien". En annen vei er å lete med lys og lykt i allerede etablert kildemateriale slik Liv Emma Thorsen gjør i artikkelen "Glad i dyr? En diskusjon av dyriske følelser og følende dyr". Ved å velge en litt annen inngang til den gamle bondekulturen - som følsomhet og følelser overfor dyr - kan en muligens komme på sporet av hvordan følelser generelt er blitt artikulert i en kultur som kanskje mer var preget av taushet og nonverbal kommunikasjon enn klart uttalte ytringer?
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.