Karin Johannisson 2004: Tecknen. Läkaren och konsten att läsa kroppar.
PDF

Hvordan referere

Gjems, R. (2005). Karin Johannisson 2004: Tecknen. Läkaren och konsten att läsa kroppar. Tidsskrift for Kulturforskning, 4(3). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/366

Sammendrag

Allerede det første blikket vi møter etter å ha passert legekontorets dørstokk, innleder doktorens rituelle lesning av vår kropp. Etter å ha blitt tatt nøye i øyesyn blir vi berørt av varme hender og kalde instrumenter. Kroppen transformeres til en ver­den av tegn som leses gjennom legens eget sanseapparat. Men med hvilke tause forutsetninger blir vi fortolket? Er dette blikket alltid objektivt? Det er med disse spørsmå­lene som utgangspunkt idé- og kunnskapshistorikeren Karin Johannisson i sin nye bok Tecknen. Läkaren och konsten att läsa kroppar, beskriver og undersøker den medisinske kroppslesingens kulturhistorie.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.