Susanne Nylund Skog. Samlare, jägare och andra fågelskådare
PDF

Hvordan referere

Hundstad, D. (2019). Susanne Nylund Skog. Samlare, jägare och andra fågelskådare. Tidsskrift for Kulturforskning, (1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/1696

Sammendrag

Fugler fascinerer. De er lydspor til naturopplevelser, rammer inn årstider og fungerer som miljøbarometer. Fugler er også utgangspunkt for en subkultur av fuglekikkere. Som alle subkulturer har fuglekikkerne sitt eget normsystem og vokabular, samt en rekke undergrupper. Noen vil kanskje kjenne til den amerikanske komedien The Big Year (2011), som skildrer mer ekstreme utøvere av denne interessen. Disse miljøene er utgangspunktet for etnologen Susanne Nylund Skogs studie med den underfundige tittelen Samlare, jägare och andra fågelskådare. Dette er en elegant bok, både lettlest og klok. Tema er hverken fugler eller fuglekikking per se, derimot er det fuglekikkernes egne fortellinger som er utgangspunkt for analysen.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.