Redaksjonelt
PDF

Hvordan referere

Alver, B. G., & Fjell, T. I. (2006). Redaksjonelt. Tidsskrift for Kulturforskning, 5(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/596

Sammendrag

Dette nummeret av Tidskrift for kulturforskning har bidrag fra den flerfaglige og flerfakultære forskergruppen "Sunnhet og sykdom i kulturelt perspektiv" (Helsekameratene). Gruppen ble etablert ved Universitetet i Bergen i 1998 og mottok støtte fra Norges forskningsråd i perioden 1999 - 2006. Helsekameratene etablerte et nettverk, som utviklet et aktivt tverrfaglig forskningsmiljø som regelmessig møttes til seminarer og inngikk i arbeidsfellesskap om beslektete problemstillinger. Sentralt for Helsekameratenes satsnin­ger var temaer som forebygging og risiko, helseressurser og sårbarhet. Initiativtakerne og de forskerne som inngikk i kjernegruppen var statsviteren Kari Tove Elvbakken, historikeren Ida Blom, antropologen Anne Karen Bjelland, sosiologene Lise Widding Isaksen, Per Måseide og Per Solvang, medisineren Kirsti Malterud, og kulturviterne Bente Gullveig Alver og Tove Ingebjørg Fjell.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.