Anna Maria Claesson 2001. Kinesernas vänner. En analys av missionens berättelse som ideologi och utopi
PDF

Hvordan referere

Skeie, K. H. (2003). Anna Maria Claesson 2001. Kinesernas vänner. En analys av missionens berättelse som ideologi och utopi. Tidsskrift for Kulturforskning, 2(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/421

Sammendrag

Kristne misjonsselskapers forlagsvirksomhet på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet var betydelig både i omfang og nedslagsfelt i mange europeiske land. Anna Maria Claessons doktoravhandling i etnologi har tatt for seg et hittil lite utforsket felt, nemlig misjonærberetningenes resepsjonshistorie. Kineseras vänner er en studie av svensk Kinamisjons beretninger på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet. Hovedproblemstillingen er: Hvordan ble fortellingene om misjonen i Kina utformet og anvendt for å skape og opprettholde svenske misjonsvenners hengivenhet? Hengivenhet var nemlig misjonsvennskapets høyeste ideal, hevder Claesson.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.