Anne Eriksen og Anne Stensvold 2002. Maria-kult og helgendyrkelse i moderne katolisisme
PDF

Hvordan referere

Gilhus, I. S. (2003). Anne Eriksen og Anne Stensvold 2002. Maria-kult og helgendyrkelse i moderne katolisisme. Tidsskrift for Kulturforskning, 2(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/413

Sammendrag

"Hvordan er det mulig å tro på mirakler i dag? Hvilke holdninger og verdier er helge­ner uttrykk for, og hvilket menneskesyn symboliserer jomfru Maria?" Slik begynner en ny bok om moderne katolsk religiøsitet. Boken er et samarbeidsprosjekt mellom folkloristen Anne Eriksen og religionshistorikeren Anne Stensvold. Noe av målsettingen har vært å analysere folkelig religiøsitet og endringer i fromhetsformer på 1800- og 1900-tallet. Boken bygger på et vell av pri­mærmateriale, hovedsakelig fra Italia, men også fra Frankrike. Forfatterne har besøkt kirker og pilegrimsmål, deltatt på messer og vekkelsesmøter, pratet med folk og studert tekster og bilder. Noe av det fargerike billedmaterialet er presentert i boken.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.