Redaksjonens forord
PDF

Hvordan referere

Medievale, Collegium. 2018. «Redaksjonens Forord». Collegium Medievale 30 (mars). Oslo, Norge. https://ojs.novus.no/index.php/CM/article/view/1478.

Sammendrag

Mange forskere lever og arbeider i et vakuum, helt konsentrert om sitt eget arbeid. Erla Hohler er motsatsen til denne holdningen, alltid åpen for ny kunnskap og nye impulser. Hennes dør har alltid stått åpen, og selve formidlingen av faget og deling av kunnskapen er hennes kjennemerke. Gjennom et langt forskerliv og som leder for kirkekunstsamlingen ved Kulturhistorisk museum har Erla framfor alt arbeidet med den middelalderske treskurden i Norge. Det gjelder både skulpturer og ikke minst stavkirkenes portaler, som er den største gruppen bygningsskulptur av tre i Norge. Erla har gjennom solide publikasjoner sørget for at dette store materialet har blitt tilgjengelig for et internasjonalt publikum.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.