Musikk og Tradisjon

Nyeste utgave

Vol 34 (2020)
Publisert desember 31, 2020
Beskrivelse av nummer

2020 har på utallige vis demonstrert hvor viktig musikk- og kulturlivet er for oss mennesker. Coronapandemien lamslo verden og stilte oss overfor vanskelige utfordringer med kaos, isolasjon og sjukdom. Vi står fremdeles midt oppi denne pandemien og vet enda ikke hva framtiden har å bringe. Til tross for alt dette så fortsetter hverdagen og yrkeslivet. Vi fortsetter å danse og synge i stua, spille på kjøkkenet, holde konserter og dansearrangement via sosiale medier, samt å undervise og forske i en stadig mer digitalisert verden.

I denne utgåva kan du lesa om stilforandringar i den norske hallingdansen med vekt på Hallingdal og Valdres, om metodologien i UNESCOS konvensjon for vern av den immaterielle kulturarven og tendensen til strømlinjeforming av kroppslege praksisar, om tydinga av folkemusikk og felespel for den norske forfattaren Arne Garborg, og om folkemusikknettverket Nordtrad si tyding for studentane og lærarane som deltar i dei årlege samlingane.

Faste postar er bokmeldingar og samandrag av folkemusikk- og folke­dansrelaterte doktoravhandlingar og masteroppgåver.

Mer
Hele nummeret
PDF

Oppslagstavle

Manuslokk Musikk og tradisjon 2022

Sit du med eit spanande prosjekt som du klør etter å få presentert for eit større publikum? Då vil me invitera deg til å senda inn manus til vurdering for publisering i Musikk og tradisjon nr. 36 med frist 1. april 2022.


Mer…

januar 19, 2021
Vis alle utgavene