Hovedfagsavhandlingene 1906-2007 i studiefaget nordisk språk og litteratur: Målformer og omfang
PDF

Hvordan referere

Wiggen, G. (2012). Hovedfagsavhandlingene 1906-2007 i studiefaget nordisk språk og litteratur: Målformer og omfang. Maal Og Minne, 104(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/MOM/article/view/304

Sammendrag

Denne artikkelen gir først en statistisk beskrivelse av målformbruken i studiefaget nordisk språk og litteratur, slik den har variert gjennom drygt hundre år. Den viser at bruksomfanget av nynorsk har holdt seg stabilt ved Universitetet i Bergen, og ennå gjør det der, dessuten på et høgere nivå enn ved andre norske universitet. Den viser også at det lenge holdt seg stabilt på et noe lågere, men samme nivå ved Universitetet i Oslo (til 1950-tallet) og ved Universitetet i Trondheim (til 1990-tallet), men at nynorskandelen deretter har sunket til et betydelig lågere, men noenlunde likt nivå ved alle andre universitet enn det i Bergen etter midten av 1990-tallet.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0)  gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.