Anna G. Jónasdóttir & Ann Ferguson (2014). Love. A question for feminism in the twenty-first century.
PDF

Hvordan referere

Haavind, H. (2015). Anna G. Jónasdóttir & Ann Ferguson (2014). Love. A question for feminism in the twenty-first century. Sosiologi I Dag, 45(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/SID/article/view/1133

Sammendrag

Kjærlighet i vår tid - hva er det som skjer? Dette er vel et spørsmål som roper etter en feministisk analyse. Anna G. Jónasdóttir og Ann Fergusson gir svar - sammen med 17 andre forfattere. Dermed føyer de seg inn i rekken av samfunnsforskere som studerer kjønnsrelasjoner når slike relasjoner er under sosial og kulturell endring. Det er det heteroseksuelle kjærlighetsformatet det dreier seg om. Ikke fordi disse forfatterne avviser kjærlighet mellom personer av samme kjønn, men fordi det er heterofiliens gåte de sirkler omkring. Hva er det som står på spill når en mann og en kvinne beveger seg inn i et felles kjærlighetsprosjekt? I sin videste forstand er kjærlighet den subjektive opplevelsen av å elske en annen person på en måte som kan få denne andre til å elske igjen. Men her er det et mer spesifikt fenomen de er ute etter: Det gjelder kjærlighet som er kjennetegnet ved (A) at erotiske praksiser og/eller forestillinger og fantasier inngår som et konstituerende element, kombinert med (B) et erkjent ønske i retning av å etablere og/eller vedlikeholde et personlig engasjerende forhold preget av varighet. Både erotiseringen og det personlige engasjementet går altså på tvers av kjønn og gjør noe med hvordan akkurat dette forholdet er kjønnspreget. Det institusjonaliserte og det personliggjorte virker sammen og skaper utveksling og bevegelse fra henne til ham, og fra ham til henne.
PDF

Authors who publish with this journal agree to the following terms:

 

  1. Authors retain copyright and grant the journal right of first publication, with the work 1 year after publication simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
  1. Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.