Christiana og Eidswold: Norske namn i den nye verda
PDF

Hvordan referere

Kruse, A. (2012). Christiana og Eidswold: Norske namn i den nye verda. Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 30(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/NLT/article/view/209

Sammendrag

Artikkelen diskuterer motiva bak stadnamna i dei norrøne atlanterhavskoloniane og i det norske emigrantmiljøet i Midtvesten. I ein norrøn kontekst måtte stadnamn vera semantisk meiningsfulle. I Nord-Amerika hadde dette vorte irrelevant. Her var det konnotative symbolaspektet det viktige; ei utvikling vi ser ein parallell til også i Noreg på same tid, med nasjonalorienterte namn på ungdomshus o.l. Artikkelen freistar forklare korfor det er etter måten få namn med norskrelatert opphav på amerikanske kart, med det at dei norske nyryddarane førstpå ikkje tok del i det offentlege livet. Etter kvart fekk visse typar namn symbolverdi i det norsk-amerikanske miljøet.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.