Ørnulf Hodne 2017. Påskefeiring i Norge. Kirke, folketro og folkelige skikker
PDF

Hvordan referere

Ohrvik, A. (2019). Ørnulf Hodne 2017. Påskefeiring i Norge. Kirke, folketro og folkelige skikker. Tidsskrift for Kulturforskning, (2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/1604

Sammendrag

Påskefeiring i Norge er Ørnulf Hodnes foreløpig siste bok i en lang rekke av bøker om norske høytider og tradisjoner. Dåp, konfirmasjon, bryllup og gravferd i tillegg til jul og nettopp påske er alle høytider som er detaljert beskrevet og behandlet av Hodne gjennom en rekke populariserte verker. Når vi også legger til alle temabøkene han har skrevet om livsfaser (barndom, ungdom, voksen), friluftsliv, folkeskolen, norsk fortellingstradisjon, folkeminneinnsamlere, magi, trolldom og folketro i tillegg til mye annet, blir listen over publikasjoner imponerende lang. Nettopp dette gjør Ørnulf Hodne til den ubestridte ener som populærformidler av norsk kulturhistorie. Om vi også legger til hans vitenskapelige publikasjoner som langt på vei følger tematikkene nevnt ovenfor gjenspeiler disse et langt og interessant faglig forfatterskap innenfor folkloristikkens empiriske kjerneområder.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.