En etterlatt artikkel av Stefán Karlsson
PDF

Hvordan referere

Jørgensen, J. G., & Vikør, L. S. (2013). En etterlatt artikkel av Stefán Karlsson. Maal Og Minne, 103(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/MOM/article/view/338

Sammendrag

Stefán Karlsson var en av de fremste eksperter på den norrøne hånd-­skriftkulturen, særlig det som gjaldt språkhistorie, skrifthistorie, og paleografi. Han var utdannet ved Københavns Universitet under veiledning av professor Jón Helgason på den Arnamagnæanske håndskrift-­samlingen, men hadde også kortere studieopphold i Sverige og Norge. Etter mange år i København vendte Stefán tilbake til Island og begynte sitt arbeid på den islandske håndskriftsamlingen (Handrita-­stofnun Íslands), som i 1972 ble erstattet av Stofnun Árna Magnússonar á Íslandi. Stefán arbeidet her, ikke bare fram til han gikk av for aldersgrensa i 1998, men helt til sin død, og var en enestående kapasitet på sitt område. Siden hans institutt var et samlingspunkt for forskere fra hele verden, er det svært mange som har fått nyte godt av hans kunnskaper og erfaring.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0)  gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.