Saxo og Snorre. Redigert av Jon Gunnar Jørgensen, Karsten Friis-Jensen og Else Mundal.
PDF

Hvordan referere

Kraggerud, Egil. 2011. «Saxo Og Snorre. Redigert Av Jon Gunnar Jørgensen, Karsten Friis-Jensen Og Else Mundal». Collegium Medievale 24 (november). Oslo, Norge. https://ojs.novus.no/index.php/CM/article/view/59.

Sammendrag

Ikke alle fagkonferanser resulterer i vellykkede publikasjoner. Men den som ble holdt i juni 2007 på Lysebu ved Oslo under ovennevnte tittel har vært et heldig tiltak fra start til mål. Ikke minst har det vært på sin plass endelig å bringe de to middelaldergiganter sammen og måle og veie dem mot hverandre. Altfor lenge har man i de nordiske land vært temmelig ensidig opptatt av den ene til fortrengsel av den andre uten å se hvilken synergieffekt det kunne ha å se dem i et felles perspektiv. Slik sett kan denne artikkelsamlingen kalles en pionergjerning. Boken vil for lang tid fremover være et selvsagt utgangspunkt og et viktig referanseverk.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.