Otherness and Disease in Réunion: The Politicisation of the 2005 to 2007 Chikungunya Epidemic - Jansen, Karine Aasgaard (Tidsskrift for kulturforskning, 2014)
Fra mars 2005 til april 2007 ble den fransÂke øya Réunion i det Indiske Hav for første gang rammet av en epidemi av den vektorbårne sykdommen chikungunya. En vektorbåren sykdom innebærer at smitte overføres indirekte til mennesker via en biologisk bærer slik som mygg, fluer, flått og liknende. Chikungunya-viruset spres via mygg (aedes), og fører blant annet til sterke leddsmerter som kan vare i alt fra noen dager til flere år. Andre symptomer er feber, hodepine og utslett. Rundt 1/3 av Réunion's totale befolkning på 802Â 000 mennesker ble smittet, og 250 døde under epidemien.