Redaksjonellt: Krisekultur - Kverndokk, Kyrre (Tidsskrift for kulturforskning, 2014)
Alle artiklene i dette nummeret berører forholdet mellom den uregjerlige naturen og menneskets ønske om å kontrollere den. Anders Ekström og Henrik Svensen har skrevet artikkelen "Naturkatastrofer i menneskets tidsalder: Mot en tverrfaglig forståelse av antropocen-begrepet". De argumenterer for at de menneskeskapte endringene i jordens geologi er såpass grunnleggende at de endrer forholdet mellom naturprosesser og kulturelle prosesser. Natur og kultur er filtret sammen på måter som gjør det nødvendig med et langt tettere samarbeid mellom menneskevitenskapene og naturvitenskapene. Det gjelder i særlig grad forståelsen av klimarelaterte naturkatastrofer. Ekström og Svensson diskuterer hvorvidt det nokså nylig introduserte epokebegrepet antropocen kan bidra til en slik tverrfaglig kunnskapsproduksjon.