Bjørg Seland 2011. "Synepiger" og "sværmersker": Religiøs mystikk mellom tradisjon og modernitet - Fonneland, Trude (Tidsskrift for kulturforskning, 2012)
Boka "Synepiger" og "sværmersker": Religiøs mystikk mellom tradisjon og modernitet av historikar Bjørg Seland har vore eit av mine reisefylgjer i sommar som fast selskap i sofakroken gjennom mange regnfulle sommarkveldar. Seland si bok rettar hovudsøkjelys mot ei religiøs vekking i bygda Vrådal i Vest-Telemark i 1860-åra.