Erik Henning Edvardsen (red.) 2012. En dør til Asbjørnsen og hans verden - Kjus, Audun (Tidsskrift for kulturforskning, 2013)
Boken er gitt ut for å feire Asbjørnsens 200-års jubileum i 2012. Den er en samlig kortere og lengre tekster (med omfang fra ni til førti sider) som i hovedsak er ment å belyse Asbjørnsens varierte yrkesutfoldelse, betraktet fra de ulike fagfeltene han var virksom i.