Noss, Aagot, 2005: Jølster og den gamle klesskikken, Novus forlag - Haugen, Bjørn Sverre Hol (Tidsskrift for kulturforskning, 2006)
Aagot Noss har kommi med ny bok om folkedrakttradisjonane våre, denne gongen frå Jølster i Sunnfjord. Boka er bygd opp på same viset som fleire av dei tidlegare bøkene hennar, til dømes "Klesskikk i Tinn i Telemark. Frå tinndølklede til tinnbunad", og det er også fellestrekk med "Frå tradisjonell klesskikk til bunad i Vest-Telemark". I alle desse bøkene skildrar ho den lokale kvinneklesskikken plagg for plagg.