Georg Drakos 2005. Berättelsen i sjukdomens värld. Att leva med hiv/aids som anhörig i Sverige och Grekland. - Fjell, Tove Ingebjørg (Tidsskrift for kulturforskning, 2006)
Georg Drakos' studie av hiv-smittete/aids-syke og deres pårørende er basert på feltarbeid i Sverige og i Hellas utført i årene 2000-2003. Det er tale om en stor studie, med 100 intervjuer gjort med hiv-smittete/aids-syke, pårørende og helsepersonell i Stockholm og Aten. Dette er i en tid der livsforlengende medisiner, såkalt "bremsemedisiner", kom på markedet, hvilket førte til at de pårørende ble mer usynlige enn de var i epidemiens første år. Tausheten rundt smitten er ifølge Drakos kanskje mer påtrengende nå enn den var i sykdommens spede barndom. Dette forklares med at smittede nå vet hva åpenhet rundt sykdommen kan bety for arbeidsgiver og lignende.