Redaksjonelt - Lyngø, Inger Johanne (Tidsskrift for kulturforskning, 2006)
Tidsskrift for kulturforskning er inne i sin femte årgang og har siden starten i 2002, publisert artikler fra ulike fagmiljøer i Norge og Norden. På den måten har tidsskriftet kanskje bidratt til å vise bredden i dagens kulturforskning? Redaksjonen er glad for at det samme også gjelder for dette nummeret. Tematisk spenner artiklene i nummeret vidt; fra prinsessestudier til emigrasjonsstudier, fra det sene 1800-tallets kvinnelige tindebestigersker til jøder i London, men likevel er det fellestrekk. Det mest slående er at bidragene fra Jesper Fundberg, Runar Døving og Marianne Singsaas på ulike måter problematiserer og tematiserer kjønn.