Ragnhild Aslaug Sollund 2007. Tatt for en annen. En feltstudie av relasjonen mellom etniske minoriteter og politiet. - Akman, Haci (Tidsskrift for kulturforskning, 2008)
Denne boken er et forskingsstudium av politiets arbeid og måten de behandler etniske minoriteter i Norge. Prosjektet har fått økonomisk støtte av Politidirektoratet som mente det var viktig å belyse disse problemene i det flerkulturelle Norge. Ragnhild Aslaug Sollund, som er kriminolog og seniorforsker ved NOVA, har gjennomført prosjektet. Sollund utfører et feltarbeid, og hun presenterer resultatene fra dette arbeidet på en saklig og problematiserende måte. I begynnelsen av boken starter hun med å avgrense definisjoner som er viktige for den videre diskusjonen av feltarbeidet i boken. Deretter problematiserer hun undersøkelsesmetoden gjennom et kritisk perspektiv.