Redaksjonelt - Fjell, Tove Ingebjørg (Tidsskrift for kulturforskning, 2008)
Hvordan lyder, smaker, lukter, føles og feires statsborgerskap, spør Tine Damsholt i artikkelen "Statsborgerskabets materialiseringer. Vestlige statsborgerskabsceremonier i et nyt årtusind". Samtidig som det legges begrensninger på hvem som oppnår statsborgerskap, iscenesettes statsborgerskap som noe verdifullt i egne seremonier. Statsborgerseremonier fant sted første gang i 2006 i Norge og i Danmark, mens Sverige har hatt slike seremonier siden 1990-tallet. I artikkelen gjør forfatteren en sammenligning av ulike lands statsborgerseremonier. Forsidebildet er hentet fra denne artikkelens tema, og på bildet ser vi en ny statsborger bli foreviget foran det norske flagget.