Våre hellige rom Seks religioner på vandring Interkulturelt museum - Thorbjørnsrud, Berit (Tidsskrift for kulturforskning, 2008)
I norske medier er det en klar tendens til å fokusere på religion som noe problematisk. Norge fremstilles som "et av verdens mest sekulære samfunn", og det mer enn antydes at religiøse mennesker bør forlate middelalderen og akseptere at de lever i det 21. århundre. Denne religionsskepsisen bidrar til å skjule både mangfoldet og aktivitetsnivået i religiøst liv i Norge. Særlig har den rammet de nye religiøse minoritetene som enten omtales som problematiske (muslimene), eller knapt omtales i det hele tatt (for eksempel sikher og hinduer). Man kan lett anta at dette bidrar til å forsinke deres integreringsprosess i Norge.