Maria Strannegård 2009. Hotell Speciell. Livsstilskonsumtion på känslornas marknad - Fjell, Tove Ingebjørg (Tidsskrift for kulturforskning, 2010)
Doktoravhandlingen Hotell Speciell. Livsstilskonsumtion på känslornas marknad er skrevet innenfor rammene av det tverrfaglige forskningsprosjektet "Att möta gästen", og forfatteren, Maria Strannegård, har i avhandlingstiden hatt to akademiske tilhørigheter: Etnogiska institutionen i Lund og Institutionen för Service och Management i Helsingborg. Det finnes ikke mange etnologiske doktoravhandlinger om hoteller, ei heller om livsstilshoteller, men selve feltet, "ny økonomi", opplevelsesøkonomi eller følelsesøkonomi er et godt utbygd forskningsfelt. Målet med avhandlingen er å vise hvordan livsstilshotellene belyser sentrale trekk ved de siste tiårs økonomiske utvikling. Materialet som Strannegård benytter seg av er intervjuer med hotelleiere og -gjester, samt observerende deltakelse, og Strannegård har i den anledning bodd på 17 livsstilshoteller  på det europeiske og amerikanske kontinentet mellom 2003 og 2009. Teoretiske perspektiv er hentet fra diskursteori, fenomenologi, identitetsteori og semiotikk.