Berit Johannessen 2006. Sykepleiere i alternativ behandling: hvorfor velger offentlig godkjente sykepleiere å tilby alternativ behandling? - Hamran, Torunn (Tidsskrift for kulturforskning, 2007)
Berit Johannessen disputerte i oktober 2006 med avhandlingen Sykepleiere i alternativ behandling. Hvorfor velger offentlig godkjente sykepleiere å tilby alternativ behandling ved Institutt for kulturstudier og kunsthistorie, Universitetet i Bergen. Disputasen var lagt til doktorandens arbeidssted ved Høgskolen i Agder.