Museumsformidling i Eidsvoll - Finsen, Rannveig (Tidsskrift for kulturforskning, 2009)
Høsten 2008 var elevene i sjette trinn ved alle skolene i Eidsvoll kommune på museumsbesøk hos Eidsvoll 1814. Som et ledd i Den kulturelle skolesekken har de vært med på "Si og mene det du vil", hvor de gjennom ulike former for deltagelse har fått en opplevelse av diktatur og demokrati. Jeg mener måten disse temaene blir formidla på, både er innovativ- og banebrytende museumsformidling.