Jan Grund 2008. Kulturpolitikk er kunst. - Kvarv, Sture (Tidsskrift for kulturforskning, 2009)
Til grunn for norsk kulturpolitikk ligger det vurderinger av hvilke kulturelle aktiviteter og uttrykk som ut fra rettferdighetsbetraktninger, antatte ringvirkninger for samfunnet og særskilte hensyn berettiger politisk og økonomisk støtte. Det siste større arbeidet på stammen av samlede oversikter innenfor dette temaet er Kulturpolitikk er kunst, av Jan Grund. Jeg som underviser i kulturpolitikk, har lenge savnet en slik grunnbok. Enkelte hovedpoenger og forskningsmessige forutsetninger for denne boken skal kommenteres.