Kari Haugen Larsen, 2007. Kunsten å overleve - med striskjorte og havrelefse i 30-åra. - Fossgard, Eldbjørg (Tidsskrift for kulturforskning, 2009)
Boka er ei bearbeiding av Kari Haugen Larsens hovedoppgave i ernæring, helse og miljø fra Høgskolen i Akershus i 1995. Hovedproblemstillinga i Kari Haugen Larsens arbeid er hvordan folk innrettet seg i 1930-åra for å greie seg på et småbruk eller gardsbruk i ei typisk østnorsk fjellbygd.