Truls Gjefsen 2001. Peter Christen Asbjørnsen - diger og folkesæl - Edvardsen, Erik Henning (Tidsskrift for kulturforskning, 2003)
Det er en omfangsrik biografi Truls Gjefsen har forfattet om eventyrfortelleren og naturvitenskapsmannen Peter Christen Asbjørnsen. Biografen har vært en flittig leser og samler av store og små skrifter om Asbjørnsen, og står trygt på skuldrene av tidligere biografer som Alfred Sinding-Larsen (1872, på fransk i 1873), Hans Hansen (1944) og Knut Liestøl (1949, gjenutgitt i 1984).