Redaksjonelt - Lyngø, Inger Johanne (Tidsskrift for kulturforskning, 2005)
"Mellom monolog og dialog" kunne vært en mangetydig tittel på denne presentasjonen av de tre artiklene som er å lese i dette nummeret av Tidsskrift for kulturforskning. I de to første artiklene, som begge representerer det stadig voksende forskningsfeltet krigsminnekultur, analyserer forfatterne ulike ytringer knyttet til to ulike minneplasser; tidligere åsteder for henholdsvis massehenrettelser under annen verdenskrig og Holocaust. På bakgrunn av til dels ulike kildetyper og metodologiske strategier, undersøker de begge den sosiale minneproduksjonen rundt de to plassene ut fra dikotomien dialog-monolog.