Ellen Krefting, Aina Nøding og Mona Ringvej 2014. En pokkers skrivesyge. 1700-tallets dansk-norske tidsskrifter mellom sensur og ytringsfrihet. - Eriksen, Anne (Tidsskrift for kulturforskning, 2014)
Boken om "skrivesyken" - et Holberg-uttrykk - er et av resultatene fra de tre forfatternes felles, treårige forskningsprosjekt Mangfoldige offentligheter, der 1700-tallets rike flora av tidsskrifter for første gang er blitt gjort til gjenstand for omfattende og systematiske undersøkelser. I noe varierende grad har disse tidsskriftene tidligere vært brukt som historisk kildemateriale. Av denne grunn er enkelte godt kjent og har vært regnet som viktige, som for eksempel Sneedorffs Patriotiske Tilskuer eller Topographisk Journal for Norge, gitt ut av Topographisk Selskab.