Forestillinger om et bæredygtigt liv: Praksis, skalering og meningsdannelse i hverdagslivets klimaaktivisme i Bærekraftige liv Landås - Milkær, Lone (Tidsskrift for kulturforskning, 2025)
KI-generert sammendrag: Avhandlingen Forestillinger om et bæredygtigt liv undersøker hvordan klimaforandringer og bærekraftighet blir meningsfulle i hverdagslivet gjennom bevegelsen Bærekraftige liv Landås i Bergen. Studien viser hvordan praksis skaper mening ved å knytte bærekraft til kulturarv, tradisjon og generasjon. Begrepet skalering er sentralt, da det viser hvordan bærekraftighet beveger seg mellom det lokale og globale, samt mellom fortid, nåtid og fremtid. Avhandlingens tre artikler analyserer bevegelsens selvforståelse, koblingen mellom kulturarv og bærekraft samt hvordan rollen som kulturarving legitimerer klimaaktivisme. Studien gir innsikt i hvordan bærekraft omformes til konkret handling i hverdagslivet.