Oslo 1680 – Digitale og fysiske verktøy i formidling av historie - Hutchison, Ragnhild (Tidsskrift for kulturforskning, 2025)
Prosjektet Oslo 1680 (https://oslo1680.no/) har som mål å formidle hvordan det kan ha vært å spasere over Christiania torv i 1680, og i forlengelse av det, gi et innblikk i Norge på 1600-tallet. Prosjektet bruker både digitale og fysiske verktøy. Til nå har det resultert i ti ulike opplevelser rettet særlig mot barn og unge, men også et bredt publikum. Her deles noen av erfaringene med å legge formidlingen og opplevelsene tett opp til kilder og forskning.