Agneta Lilja og Fredrik Skott. Halloween - omstridd och omhuldad - Henriksson, Blanka (Tidsskrift for kulturforskning, 2019)
I slutet av oktober får man som folklorist nästan varje år frågor om kopplingarna mellan halloween och allhelgona. JournalisÂter vill veta mer om sedernas ursprung och andra funderar över vilken dag som är den rätta att klä ut sig på. Ibland förväntas traditionsvetaren ta ställning för eller emot olika traditionsuttryck istället för att, som vi faktiskt gör, studera hur och varför traditioner förnyas eller dör ut.