Museum som tidserfaring - Forrás, Peter (Tidsskrift for kulturforskning, 2018)
Innenfor deler av den humanistiske forskningen har vi de senere årene sett en økende interesse for problemstillinger som dreier seg om hvordan mennesker oppfatter, organiÂserer og gir mening til tid. Gjennom (for eksempel) studier av kulturell erindring, museologi, historiebruksforskning, historieÂfagets vitenskapshistorie, historieteori og forskning på kulturarv og kulturminnevern har man på forskjellige måter forsøkt å beskrive hvilken rolle tid spiller i ulike kulturelle sammenhenger.