Redaksjonelt - Kverndokk, Kyrre (Tidsskrift for kulturforskning, 2018)
"Nothing is absolutely dead: every meaning will have its homecoming festival", lyder en av Mikhail Bakhitns mest kjente formuleringer. I 2017 hadde den nasjonale fagÂkonferansen for etnologer og folklorister sin "homecoming festival". Det skjedde i Bø i Telemark 26.-27. januar. I de årene som har gått siden forrige konferanse har faget vokst. Og det er lenge siden vi bare kalte oss etnologer og folklorister. I dag er vi også kulturhistorikere, kulturvitere og museoÂloger - eller kort sagt kulturforskere. OmÂkring 110 av oss møttes i Bø.