Birgit Hertzberg Kaare 1948-2016 - Lundby, Knut; Selberg, Torunn (Tidsskrift for kulturforskning, 2016)
Birgit Hertzberg Kaare døde 21. februar etter en tids kreftsykdom. Hun ble 67 år gammel. Birgit var professor emeritus i medievitenskap. Hun var utdannet folklo-rist, og arbeidet flere år som førsteamanu-ensis og professor (fra 1995) ved Institutt for kulturstudier (IKS), senere Institutt for kulturhistorie og orientalske språk (IKOS). Her hadde hun blant mange oppgaver også ansvar for Norsk Folkeminnesamling. I 2005 flyttet hun til Institutt for medier og kommunikasjon. Hun jobbet ved IMK til hun gikk av med pensjon i 2013. Til sammen jobbet hun 35 år ved Universitetet i Oslo.