Inge Adriansen (red.), 2015. Kulturel nordisme i hundrede år. Skan -dinavisk Museumsforbund 1915-2015 - Haugen, Bjørn Sverre Hol (Tidsskrift for kulturforskning, 2016)
La meg først komme med en bekjennelse. Jeg kjente ikke til Skandinavisk Museums -forbund da jeg tok på meg å anmelde hundreårsberetningen deres. Vel har jeg fått katalogen Nordens museer på pulten et par ganger gjennom mine 20 års museumserfa-ring, men hvem som sto bak den hadde jeg ikke reflektert over. Jeg tenkte derfor at anmelderoppdraget nettopp var en god anledning til å lære meg noe om denne organisasjonen. Og la meg så holde fram med å si at jeg absolutt har fått ny kunn-skap fra boka Kulturel nordisme i hundrede år.