Redaksjonelt - Rogan, Bjarne (Tidsskrift for kulturforskning, 2016)
Tidsskrift for kulturforskning (TfK) byr også denne gangen på et varia-nummer, men med en vinkling mot tidlig 1900-tall. De tre første artiklene griper fatt i tilsynela-tende ubetydelige fenomen som kunne observeres rett etter forrige århundreskifte: et skifte i fotomotiver når det gjelder presentasjonen av nasjonen Norge; en ny type organisasjoner som søker å bidra til forming og dannelse av norsk ungdom; og fremveksten av en ny type geografisk iden-titet mellom det lokale og det nasjonale -nemlig den regionale.