Fotografiers materialitet: Bilders betydning for fore- stillinger om samisk kulturell fremmedhet - Baglo, Cathrine (Tidsskrift for kulturforskning, 2012)
Fotografiets tilkomst i første del av 1800-tallet, og mulighetene for reproduksjon og materialisering som dette mediet etter hvert åpnet for, resulterte i helt nye måter å erfare og forestille seg verden og menneskelig mangfold på.