Hvor skal skapet stå? - Jensen, Inger (Tidsskrift for kulturforskning, 2012)
Museene har ofte oppmerksomheten rettet mot gjenstandenes historie før de blir del av en samling. Gjenstanden eller gjenstandsgruppene innlemmes i museumssamlingen for å fortelle en historie, eller for å illustrere en situasjon fordi den er representativ for noe eller i seg selv. Dette betyr ikke at gjenstandens livshistorie fryses eller avsluttes når den bevares på museum. Tvert imot, gjenstander kan få nytt liv ved at de åpner for nye spørsmål og nye sammenhenger.