Øystein Sjaastad og Jørgen Gaare 2012. Hva er vitsen? Humor fra Homer til Simpson - Sæter, Gjertrud (Tidsskrift for kulturforskning, 2012)
Med Hva er vitsen? Humor fra Homer til Simpson har Øystein Sjaastad og Jørgen Gaare skrevet en bok om humor i et filosofisk perspektiv fullspekket med morsomheter. Med sin faglige bakgrunn fra filosofi og idéhistorie øser de av sine kunnskaper om filosofers betraktninger om humor og forklarer hovedtrekkene i de viktigste humorteoriene. Boka er først og fremst skrevet for alle som synes humor er interessant og som ønsker å vite mer om humor som fenomen.