Fotograf Arthur Sand velger pensjonisttilværelsen etter 46 år i etnologiens og kulturhistoriens tjeneste - Rogan, Bjarne (Tidsskrift for kulturforskning, 2013)
Arthur Sand (f. 1946) har bestemt seg for å nyte sitt otium fra juni 2013. Ingen har så lang fartstid i og for faget ved Universitetet i Oslo som Arthur. Han ble ansatt som fotograf ved Institutt for folkelivsgransking som 21-åring, i 1967. Fra da av og frem til 2013 har han uopphørlig bistått etnologene ved Universitetet i Oslo, og etter hvert også forskere fra en rekke andre HF-fag ved UiO.