Bevisbedømmelse i praksis. - Kjus, Audun (Tidsskrift for kulturforskning, 2013)
I hovedoppgaven min var jeg så dristig at jeg forsøkte meg på å definere folkloristikkfaget. Jeg påsto at fagets oppgave var å foreta studier av hvordan fortellende mennesker gjør seg gjeldende i ulike former for fellesskap. Jeg ser jo i ettertid at det er utført mye bunnsolid folkloristisk forskning som faller utenfor en slik definisjon. Samtidig peker definisjonen på noen arbeidsfelt som har vært sentrale i folkloristikkfaget. Folklorister studerer hvordan mennesker fremstiller seg selv som fortellere.